ukr
русский

Чому обідній стіл не може бути без скатертини: прикмети

Дутік Катерина

Чому обідній стіл потрібно накривати скатертиною
Чому обідній стіл потрібно накривати скатертиною

У давні часи стіл був священним вівтарем, де всі члени родини збиралися. Він міг об'єднати домочадців, зміцнити кровні зв'язки та налагодити мир у сім'ї.

Як пише Pixel, стіл також вважали "рукою Божою", а їжі, яку на нього ставили, була милістю Всевишнього. Тому за неї потрібно було дякувати.

Не дивно, що обідній стіл – сакральний предмет побуту українців і навколо нього утворилося чимало прикмет та забобонів. До прикладу, не можна скидати рукою крихти зі столу, а якщо ніжки почали хитатися – до хвороби.

Читайте також: Що не можна робити в неділю та чому

Залишити стіл без скатертини – не до добра, оскільки так ви накличете розлад в родину. У такому разі в сім'ї виникатимуть конфлікти через те, що столу буде незатишно.

Для жінок це може принести негаразди в особистому житті, а для родини – проблеми з грошима. Недаремно існує ритуал для достатку, коли саме під скатертину кладуть монети, щоб було процвітання та гроші в родині.

Крім цього, порожній стіл може гальмувати домочадців у справах.

Раніше ми писали про те, які прикмети та забобони пов'язані з приходом гостей, та чому люди бажають здоров'я, коли інші люди чхають.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!