ukr
русский

Не поспішайте викидати: яєчна шкарлупа може стати гарним добривом для городу

Анастасія Крищук

Не поспішайте викидати: яєчна шкарлупа може стати гарним добривом для городу
Як можна використати яєчну шкарлупу на городі. Джерело: pixabay

Знавці садівництва розуміють цінність яєчної шкарлупи як добрива для рослин, як у приміщенні, так і на городі. Проте, просте розкидання шкарлупи між грядками не приносить бажаного ефекту, адже для активації її корисних властивостей потрібно здійснити певні дії.

Щоб шкарлупа стала ефективним добривом, необхідно виконати кілька простих процедур, які дозволять їй віддавати поживні речовини рослинам. Про це інформує ProstoWay.

Читайте також: Чому не потрібно виливати воду з-під яєць

Як зробити добриво для рослин зі шкарлупи яєць

Для створення кальцієвого добрива візьміть банку об’ємом один літр та помістіть в неї шкаралупу від 10-12 яєць. Додайте важливий компонент — оцет. Після цього залийте шкарлупу оцтом, щільно закрийте банку та залиште її на 2-3 дні для настоювання. Через вказаний час у вас буде готове добриво, яке ефективно підживлює рослини, забезпечуючи їх кальцієм.

Як використовувати це удобрення на городі

Для підгодівлі рослин розчином з оцту та подрібненої яєчної шкарлупи, спочатку слід розвести його з водою. Використовуйте пропорцію: 1 столова ложка на 1 літр води. Цей розчин застосовують для поливу кожні 10-14 днів. Він особливо корисний для внесення в ґрунт до молодих саджанців та розсади.

Раніше досвідчена господиня показала як відбілювати речі за допомогою яєчної шкарлупи.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!