ukr
русский

Не спішіть викидати: як дати друге життя косметиці, яка засохла

Ціхоцька Марія

Не спішіть викидати: як дати друге життя косметиці, яка засохла
Є методи, які допоможуть врятувати засохлу косметику

Напевно, кожна з нас стикалася з такою неприємністю: у косметичці знаходиться майже повна баночка улюбленого продукту, термін придатності якого ще не вичерпаний, але він вже засох і непридатний до використання. Чи означає це, що з ним доведеться попрощатися? Зовсім ні! Існує кілька лайфхаків, які допоможуть вам врятувати засохлу косметику.

Нагрівання

Цей метод, який став вірусним у TikTok, продемонструвала блогерка з ніком @nevaehh._05. Вона взяла баночку засохшої помадки для брів, щільно закрила її, помістила в каструлю з водою, довела воду до повільного кипіння і протримала помадку в окропі протягом 4 хвилин. Після того, як продукт охолов, він знову став пластичним і придатним до використання.

Олія

Якщо ви не хочете використовувати кип'ятіння, можна спробувати метод з додаванням олії. До засохлого продукту додайте краплю дитячої олії, міцелярної води або іншої зволожуючої олії. Олія розчинить засохлу частину продукту і зробить його знову придатним до використання.

Вода та ватний диск

Цей метод підходить для сухих тіней, рум'ян та пудри. Змочіть ватний диск теплою водою, відіжміть його, щоб вода не капала, і прикладіть до засохлого продукту на кілька хвилин. Потім візьміть чистий ватний диск і акуратно розітріть ним продукт, щоб розподілити вологу. Дайте продукту трохи підсохнути, і він знову буде готовий до використання.

Пам'ятайте, що ці методи можуть не спрацювати з усіма типами косметики. Якщо продукт остаточно "змертвів", краще його викинути, щоб не ризикувати своїм здоров'ям.

Нагадаємо, ми вже писали, як зробити красивий макіяж.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!