ukr
русский

Накличете біду та неприємності: чому не можна сидіти на столі

Ціхоцька Марія

Накличете біду та неприємності: чому не можна сидіти на столі
Стіл символізує домашній затишок та достаток, тому сидіти на ньому не можна

З давніх-давен стіл вважався не просто меблевим предметом, а й священним місцем, де збиралася родина за трапезою, де ведуться важливі розмови та приймаються рішення. Тому й ставлення до нього було особливим, з повагою та шаною.

Одна з найвідоміших заборон, пов'язаних зі столом, - це заборона сидіти на ньому. Про це пише Главред.

Чому ж не можна сидіти на столі?

Містичні причини:

  • Гнів вищих сил: Наші предки вірили, що стіл призначений для їжі та роботи, а не для сидіння. Людина, яка сидить на столі, може розгнівати вищі сили, що призведе до проблем зі здоров'ям, особистим життям або фінансами.
  • Негативна енергетика: Вважалося, що сидіння на столі може призвести до залучення негативної енергетики, бідності, самотності та хвороб.

Читайте також: Кому не можна дарувати годинник та чому: значення забобону

Практичні причини:

  • Негігієнічно: За столом ми їмо, пишемо, працюємо. На його поверхню часто ставлять їжу, предмети особистої гігієни, інші речі. Сидіти на ньому негігієнічно, адже так можна забруднити одяг і занести бруд на інші предмети.
  • Неетично: Сидіти на столі - це негарно, некультурно, може образити інших людей. Це порушує правила етикету та може призвести до конфліктів.
  • Небезпечно: Сидячи на столі, легко втратити рівновагу та впасти, що може призвести до травм.

Пам'ятайте: стіл - це не просто меблі, а й символ сімейного вогнища, благополуччя та достатку. Ставтеся до нього з повагою, не сидіть на ньому, і тоді у вашому домі завжди буде панувати гармонія та щастя.

Нагадаємо, ми вже писали,як стати багатим.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!