ukr
русский
English

Найкращі компаньйони: Названо 20 найрозумніших порід собак

Ігор Романько

Які породи собак найрозумніші
Які породи собак найрозумніші. Джерело: vesti.ua

Хочете завести собаку, яка швидко зрозуміє ваші команди? Тоді вам варто придивитися до однієї з найрозумніших порід.

Психолог Стенлі Корен каталогізував деякі з цих порід у своїй книзі "Інтелект собак". За словами Корена, розум собаки можна визначити за його здатністю виконувати спеціалізовані завдання, рівнем слухняності, а також його загальним робочим інтелектом. Список опублікували на сайті Good housekeeping.

Читайте також: Вчені назвали породи собак, які не зможуть вижити, якщо на Землі зникнуть люди

Ось 15 найрозумніших порід собак, за даними Стенлі Корена:

  1. Бордер-коллі
  2. Пудель
  3. Німецька вівчарка
  4. Золотистий ретривер
  5. Доберман-пінчер
  6. Шелті
  7. Лабрадор-ретривер
  8. Папільйон
  9. Ротвейлер
  10. Австралійський вівчарський собака
  11. Вельш-коргі-пемброк
  12. Цвергшнауцер
  13. Англійський спрингер-спанієль
  14. Бельгійський тервюрен
  15. Шипперке

Бордер-коллі - це пастуша порода, яка відома своїм розумом і здатністю навчатися. Вони можуть вивчити нову команду за п'ять повторень і дотримуватися її 95% часу. Бордер-коллі також дуже енергійні і потребують багато фізичних вправ.

Пуделі - це ще одна розумна порода, яка добре піддається дресируванню. Вони можуть бути різних розмірів, від іграшкових до стандартних. Пуделі також дуже гіпоалергенні, що робить їх хорошим вибором для людей з алергією на собак.

Німецькі вівчарки - це всебічно обдаровані собаки, які використовуються в різних сферах, включаючи службу в поліції, армії та рятувальні операції. Вони також дуже слухняні і легко піддаються дресируванню.

Золотисті ретривери - це одна з найпопулярніших порід собак у світі. Вони відомі своїм доброзичливим характером і любов'ю до людей. Золотисті ретривери також дуже розумні і легко піддаються дресируванню.

Добермани - це великі, мускулисті собаки, які були виведені як сторожові собаки. Вони також дуже розумні і добре піддаються дресируванню.

Шелті - це менші родичі бордер-коллі. Вони також дуже розумні і легко піддаються дресируванню. Шелті також дуже енергійні і потребують багато фізичних вправ.

Лабрадор-ретривери - це ще одна популярна порода собак, яка відома своїм доброзичливим характером. Лабрадор-ретривери також дуже розумні і легко піддаються дресируванню.

Папільйони - це маленькі, грайливі собаки, які відомі своїми великими вухами. Вони також дуже розумні і легко піддаються дресируванню. Папільйони добре підходять для життя в квартирі.

Ротвейлери - це великі, потужні собаки, які були виведені як сторожові собаки. Вони також дуже розумні і добре піддаються дресируванню. Ротвейлери потребують ранньої соціалізації та дресирування, щоб стати хорошими домашніми улюбленцями.

Австралійські вівчарські собаки - це енергійні собаки, які були виведені для допомоги пастухам. Вони також дуже розумні і добре піддаються дресируванню. Австралійські вівчарські собаки потребують багато фізичних вправ і розумової стимуляції.

Вельш-коргі-пемброк - це маленькі, кумедні собаки, які відомі своїми короткими лапами. Вони також дуже розумні і добре піддаються дресируванню. Вельш-коргі-пемброк добре підходять для життя в квартирі.

Цвергшнауцери - це маленькі, активні собаки, які були виведені як сторожові собаки. Вони також дуже розумні і добре піддаються дресируванню. Цвергшнауцери потребують ранньої соціалізації.

Англійський спрингер-спанієль - це енергійна і доброзичлива порода собак, яка була виведена для полювання на дичину. Вони відомі своїми великими, пухнастими вухами і веселим характером. Англійські спрингер-спанієлі дуже розумні і легко піддаються дресируванню. Вони також дуже доброзичливі і люблять бути поруч із людьми. Ці собаки добре підходять для сімей із дітьми та для активного способу життя.

Бельгійський тервюрен - це велика, мускулиста порода собак, яка була виведена як сторожова і пастуша собака. Вони відомі своїм стійким характером і відданістю сім'ї. Бельгійські тервюрен дуже розумні і легко піддаються дресируванню. Вони також дуже активні і потребують багато фізичних вправ. Ці собаки добре підходять для сімей із досвідом у дресируванні собак.

Шипперке - це маленька, енергійна порода собак, яка була виведена в Бельгії. Вони відомі своїми чорними пальто і розумним характером. Шипперке дуже розумні і легко піддаються дресируванню. Вони також дуже активні і потребують багато фізичних вправ. Ці собаки добре підходять для сімей із активним способом життя.

Нагадаємо, експерти Американського хімічного товариства пояснили, чому собакам не можна їсти шоколад.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!