ukr
русский
English

Коли варто перестати користуватись бальзамом для губ: буде лише шкодити

Ціхоцька Марія

Коли варто перестати користуватись бальзамом для губ: буде лише шкодити
У деяких випадках бальзам може навіть погіршити ситуацію

Взимку губи особливо потребують догляду. Сухий холодний вітер, мороз, перепади температур можуть швидко зробити їх потрісканими та почервонілими.

Звичайно, перше, що спадає на думку в таких випадках, — це використовувати бальзам для губ. Однак, як показують дослідження, у деяких випадках бальзам може навіть погіршити ситуацію. Про це пише glavred.

Шкіра на губах значно тонша, ніж на інших ділянках тіла, і має меншу кількість сальних залоз. Це означає, що вона більш чутлива до впливу зовнішніх факторів і швидше втрачає вологу. Щоб захистити губи від пересихання, важливо використовувати бальзам, який містить як зволожувальні, так і оклюзійні інгредієнти.

Зволожувальні компоненти, такі як гіалуронова кислота та гліцерин, допомагають притягувати та утримувати вологу в шкірі. Оклюзійні компоненти, такі як вазелін, бджолиний віск, олія ши та кокосова олія, утворюють на поверхні шкіри захисний шар, який перешкоджає випаровуванню вологи.

Читайте також: Бальзам для губ чи гігієнічна помада: що обрати

Якщо ви користуєтеся бальзамом, а губи все одно тріскаються, можливо, причина в тому, що бальзам не містить достатньої кількості оклюзійних компонентів. У цьому випадку варто спробувати інший бальзам, в складі якого є такі інгредієнти, як вазелін, бджолиний віск, олія ши або кокосова олія.

Ще одна причина, через яку губи можуть тріскатися, — це омертвілі клітини шкіри, які закупорюють пори та перешкоджають проникненню поживних речовин. У цьому випадку допоможе пілінг для губ. Ви можете купити готовий скраб для губ або приготувати його вдома самостійно. Для цього змішайте в рівних пропорціях морську сіль, цукор і олію.

Нагадаємо, ми вже писали, як вибрати якісний бальзам для губ.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!