ukr
русский
English

Який шоколад найкорисніший?: Від чого насправді залежить якість шоколаду

Ігор Романько

Вчені відповіли який шоколад корисний
Вчені відповіли який шоколад корисний

Шоколад – це популярний десерт, який люблять люди різного віку. Він має насичений смак і аромат, а також містить багато корисних речовин.

Однак питання про користь шоколаду для здоров'я є неоднозначним. З одного боку, він містить антиоксиданти, які допомагають захищати клітини від пошкоджень, а також поліфеноли, які мають протизапальні властивості. Крім того, шоколад містить магній, який необхідний для здоров'я серця і нервової системи, а також мідь, яка сприяє засвоєнню заліза, пише medicalanswers.com.

Читайте також: Як вибрати якісний та натуральний шоколад: прості поради

З іншого боку, шоколад також містить багато цукру, який може сприяти набору ваги і розвитку діабету. Крім того, шоколад може викликати алергічні реакції.

Щоб отримати максимальну користь від шоколаду, важливо вибирати якісний продукт з високим вмістом какао. Гіркий шоколад з вмістом какао не менше 70% вважається найкориснішим. Він містить менше цукру і більше антиоксидантів, ніж молочний або білий шоколад.

Добова норма вживання шоколаду для дорослих становить 30-50 грамів. Це приблизно 1-2 плитки шоколаду з вмістом какао не менше 70%.

Отже, шоколад може бути корисним для здоров'я, але тільки в помірних кількостях. При виборі шоколаду важливо звертати увагу на його якість і вміст какао.

Нагадаємо, ми вже писали, як вибрати стиглий ананас.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!