ukr
русский
English
Polski

Який макіяж треба робити жінкам, які носять окуляри: правила, про які варто знати

Ціхоцька Марія

Який макіяж треба робити жінкам, які носять окуляри: правила, про які варто знати
Якщо ви носите окуляри, макіяж вимагає певних правил

Окуляри - це модний аксесуар, здатний підкреслити вашу індивідуальність. Проте, роблячи щоденний макіяж, варто брати до уваги деякі нюанси. Деякі моделі можуть візуально зменшувати очі - в такому разі добре нанести світлий олівець вздовж лінії росту вій, аби "розкрити" погляд та збільшити зовнішній кут ока.

Візажистка Ліза Елдрідж поділилася цінними порадами щодо мейкапу з окулярами. Вона радить уникати важких темних ліній на нижніх повіках та інших акцентів, котрі "пригнічують" погляд.

Як фарбувати вії

Занадто довгі нафарбовані вії, що постійно торкаються лінз, можуть докучати, - пояснила Ліза. Отож, краще вибрати туш без ефекту подовження, а зі щіточкою для рівномірного розчісування.

Також добре трохи "закрутити" вії перед фарбуванням: легкий вигин допоможе спрямувати волоски догори, а не просто вперед.

Ще один варіант - фарбувати лише тонкі кінчики нижніх вій. Це створить ефект широко розплющених очей. Гарним доповненням стане розмита темна лінія у верхній частині.

Як уникнути проблем з тональним кремом

Якщо ви носите окуляри весь день, під оправою можуть з'являтися плями від крему. Щоб цього уникнути, наносьте тональний крем лише на "зону ризику". Також обирайте крем з матуючим ефектом - він приховає небажаний блиск.

Читайте також: як правильно знімати макіяж: одне просте правило

Зробіть акцент на губах

Відверніть увагу та додайте драматизму за допомогою яскравої помади. Для посилення ефекту можна додати трохи перламутрових тіней на очі.

Як наносити рум'яна

Якщо оправа маленька і торкається орбітальної кістки, наносьте рум'яна класично - на "яблука" щік. Якщо оправа більшого розміру, скористайтеся великим м'яким пензликом у формі літери "С", починаючи від вилиць і затушовуючи до скронь.

Нагадаємо, ми вже писали, як правильно підготувати обличчя до макіяжу.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!