ukr
русский
Polski
English

Які кімнатні рослини категорично не можна ставити поряд: знищують одна одну

Ціхоцька Марія

Які кімнатні рослини категорично не можна ставити поряд: знищують одна одну
Деякі квіти краще не ставити поруч, щоб запобігти їх захворюванню

Часто трапляється, що кімнатні квіти раптово починають хворіти і в'янути, незважаючи на належний догляд. У такому разі фахівці радять звернути увагу на сусідні рослини, адже вони можуть негативно впливати одна на одну. Розглянемо, які квіти краще не ставити поруч, щоб запобігти їх захворюванню.

Про це пише ТСН.

Читайте також: Забиратимуть енергію – які дерева не можна садити поруч з будинком

Несумісні кімнатні квіти

  • Фіалка та ароматичні квіти(горошок, конвалія) погано почуваються поруч, оскільки фіалка не переносить різкі запахи. Вони можуть спровокувати часті хвороби фіалки, а конвалія навіть призвести до її загибелі.
  • Антуріум і спатифілум в народі називають відповідно "чоловічим" та "жіночим" щастям. Їх сусідство згубно впливає на ці рослини - бутони починають в'янути і опадати.
  • Каланхое, молочай та квітучі рослини (троянда, лілія) несумісні, оскільки перші активно поглинають повітря, а молочай ще й виділяє токсини. Тому рекомендується тримати молочай окремо.
  • Папороть погано росте і розвивається поруч з ароматними трояндами, фіалками, орхідеями тощо через непереносимість їхніх різких запахів.
  • Кактуси теж краще ставити осторонь від пахучих квітів.
  • Орхідеї не варто розміщувати з каланхое, фікусом, драценою і бегонією, адже ці рослини можуть негативно впливати на розвиток орхідей.

Отже, для того щоб кімнатні квіти росли здоровими, потрібно обирати відповідних "сусідів" по підвіконню з урахуванням їхніх особливостей.

Нагадаємо, ми вже писали, які кімнатні рослини не слід тримати вдома.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!