ukr
русский
English

Як заварювати чай в пакетиках, щоб отримати максимальну користь і гарний смак

Ігор Романько

Як правильно заварювати чай в пакетиках
Як правильно заварювати чай в пакетиках

Багато людей віддають перевагу чаю в пакетиках, і це зовсім не погано, особливо якщо ви обираєте якісний чай, де в пакетиках міститься те саме чайне листя, тільки подрібнене. Проте не всі знають, як правильно заварити чай з пакетика, щоб розкрити його справжній смак. Досвідчені кухарі діляться цінним лайфхаком.

Читайте також: 5 шкідливих звичок любителів кави, які можуть вкоротити їм життя

Секрет полягає в тому, що для отримання найкращого смаку з чайного пакетика слід робити два залива гарячою водою, пише today.ua. Перший залив використовується, щоб змити зайвий пил і попередньо підготувати чай для заварювання. Ось як це робити:

  1. Засипте чайний пакетик гарячою водою на кілька секунд.
  2. Потім злийте цю воду, якщо ви помітили, що вона стала кольору чаю.
  3. Знову залийте пакетик гарячою водою і зачекайте кілька хвилин, поки чай завариться.
  4. Витягніть пакетик.

Щоб зробити чай ароматнішим, можна додати різні інгредієнти до другого заливу, такі як сироп (30 мл на чашку), сушену м'яту, імбир, нарізаний апельсин або лимон.

Ще одним важливим аспектом є температура води для заварювання чаю, яка повинна бути близько 80-85 градусів Цельсія. Занадто гаряча вода може завдати шкоди смаковим якостям чаю.

Також важливо враховувати час настоювання чаю, який залежить від сорту чаю та форми пакетика. Чорний чай заварюється найшвидше, зелений чай потребує трохи більше часу, а трав'яні чаї краще настоюються не менше 10 хвилин.

Якщо ваш пакетик однокамерний, процес заварювання зазвичай займе близько 4 хвилин, для двокамерних пакетиків – до 3 хвилин. Якщо листя чаю упаковано в пірамідки, то рекомендований час настоювання від 5 до 7 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали про 5 речей, які не можна робити вранці, щоб не нашкодити здоров'ю.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!