ukr
русский
English

Як вивести стійкі плями з кухонних рушників: господині поділились дієвим лайфхаком

Ціхоцька Марія

Як вивести стійкі плями з кухонних рушників: господині поділились дієвим лайфхаком
Існують прості й доступні альтернативи, здатні відновити первісну чистоту кухонного текстилю

Кухонні рушники піддаються найбільшому забрудненню та швидкій втраті свіжого вигляду через постійне прання. Застарілі жирні плями від їжі та напоїв стають практично невиводимими, і навіть агресивні хімічні засоби не завжди можуть з ними впоратися. Проте існують прості й доступні альтернативи, здатні відновити первісну чистоту кухонного текстилю. Ознайомтеся з ефективними способами відпрати кухонних рушників, які зроблять їх виглядати, наче щойно з магазину. Про це пише ТСН.

Видалення жирних плям з кухонних рушників

Позбутися застарілих жирних забруднень на кухонних рушниках можна кількома методами:

- Оцет і олія. Змішайте 8 літрів води, 3 столові ложки оцту, 2 столові ложки рослинної олії та 2 ложки рідкого мила для посуду. Доведіть суміш до кипіння, замочіть в ній рушники на кілька годин. Після цього ретельно виполощіть їх у теплій воді – забруднення зникнуть, наче їх і не було.

- Рідке мило. Налийте гарячу воду, додайте трохи рідкого мила для миття посуду, розмішайте і замочіть в розчині рушники. Через кілька годин виперіть їх звичайним способом.

- Господарське мило. Ретельно натріть рушники господарським милом і покладіть їх в поліетиленовий пакет на кілька годин. Потім виперіть за стандартною процедурою - жирні плями повністю зникнуть.

Відновлення кухонних рушників підручними засобами

- Перекис водню. Цей засіб діє як відбілювач, ефективно видаляючи навіть застарілі плями. Додайте в 5 літрів теплої води 2 столові ложки перекису та 1 столову ложку оцту. Замочіть рушники в розчині на 2 години - забруднення відійдуть самі собою.

- Лимонна кислота. Посипте випрані вологі рушники лимонною кислотою, ретельно обробивши місця із плямами. Залиште на годину для дії, потім сполосніть у воді кімнатної температури. Ви також можете додати лимонну кислоту до пральної суміші - вона діятиме як натуральний відбілювач.

- Гірчичний порошок. Цей засіб є екологічно безпечним відбілювачем для тканин. Зробіть пасту з гірчичного порошку та води, нанесіть її на забруднені ділянки рушників, залиште на годину, потім виперіть звичайним способом.

Читайте також: Які прикмети та забобони пов'язані з рушниками

- Марганцівка. Розведіть трохи марганцівки в теплій воді до утворення рожевого розчину, додайте склянку пральної суміші та добре перемішайте. Замочіть рушники в цьому розчині на кілька годин, а потім виперіть як зазвичай.

Ці прості і доступні засоби допоможуть зберегти кухонні рушники свіжими та чистими природним шляхом, без застосування агресивної хімії.

Нагадаємо, ми вже писали, як відіпрати кухонні рушники від застарілих плям.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!