ukr
русский
English
Polski

Як у кав‘яні: рецепт капучино без кавомашини

Ціхоцька Марія

Як у кав‘яні: рецепт капучино без кавомашини
Капучино можна легко зробити вдома

Чимало смачних напоїв можна приготувати вдома без особливих зусиль! Ми навіть робимо безмолочне лате, не кажучи вже про ірландську каву. А нещодавно одна чудова індійська пара, Аарті та Ракеш, поділилася з нами рецептом капучино по-новому. Їхній спільний витвір просто захоплює! Про це пише Shuba.

 

Приготування домашнього капучино вимагає вправності рук і не терпить втоми!Майстриня, у якої ми підгледіли цей рецепт, залучала свого чоловіка до приготування кавової основи. Але є й добра новина: суміші може вистачити на кілька порцій, а ще вона має тривалий термін зберігання!

 

Для зручності змішування інгредієнтів найкраще обрати велику й глибоку чашку. Також приготуйте склянку води - вона знадобиться для спрощення процесу.

Інгредієнти:

Для 3 порцій капучино:

  • Розчинна кава - 2 ст. л.
  • Цукор - 4 ч. л.
  • Молоко 3,2% - 200 мл

Читайте також: Що додати у каву, щоб вона не гірчила

Приготування:

  1. У чашці змішайте розчинну каву та цукор. Додайте 1 чайну ложку води і розмішайте. Вимішуйте до посвітління суміші.
  2. Продовжуйте розмішувати. Коли суміш загусне й набуде помаранчевого відтінку, додайте ще одну чайну ложку води. Повторюйте цей крок, поки суміш не стане м'якою й пухкою.
  3. Закип'ятіть молоко. Покладіть кавову суміш у філіжанку для подачі капучино. Кількість суміші залежить від бажаної міцності напою.
  4. Підніміть посудину з гарячим молоком на достатню висоту, щоб воно запінилося при наливанні, але не пролилося повз філіжанку. Ретельно розмішайте суміш із молоком і додайте ще 0,5-1 чайну ложку зверху. Знову перемішайте. Ваше капучино готове!

Радимо також звернути увагу на рецепт холодної кави з льодом.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!