ukr
русский
English

Як доглядати за кущами смородини в січні, щоб вони дали багатий врожай

Ігор Романько

Що робити з кущами смородини взимку
Що робити з кущами смородини взимку

Деревна зола – це натуральне фосфорно-калійне добриво, яке містить безліч корисних мікроелементів. Воно є хорошим підживленням для багатьох рослин, у тому числі і для смородини.

Однак, чи варто підгодовувати смородину золою взимку? На це питання є однозначна відповідь – ні, пише news.vn.ua. Річ у тому, що взимку, коли температура повітря опускається нижче нуля, ґрунт у саду замерзає. При цьому вода, яка міститься в ґрунті, замерзає і розширюється. Це може призвести до розтріскування ґрунту і пошкодження коренів рослин.

Читайте також: Садівники пояснили, що робити з гортензіями, щоб вони пишно квітли наступного року

Якщо ви посипаєте смородину золою взимку, то зола може потрапити в тріщини ґрунту і тим самим пошкодити коріння. Крім того, при таненні снігу зола може бути вмита з ґрунту.

Тому, якщо ви хочете підгодувати смородину золою, то краще робити це навесні, коли температура повітря підвищиться і ґрунт розтане.

Як правильно підгодувати смородину золою навесні?

Навесні, коли температура повітря підвищиться до 10-15 градусів тепла, можна приступати до підживлення смородини золою.

Для цього потрібно розсипати золу навколо куща смородини шаром 2-3 см. Не потрібно закопувати золу в ґрунт, оскільки вона сама поступово розчиниться у воді.

Оптимальна норма підживлення смородини золою - 1 склянка на кущ.

Підживлення смородини золою навесні допоможе рослині зміцніти після зими і забезпечити її необхідними поживними речовинами для активного росту та плодоношення.

Раніше ми повідомляли, чи треба поливати гортензії восени, та як змайструвати для них "захисну клітку".

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!