ukr
русский
English

Як вершкове масло впливає на здоров'я: відповідь нутриціолога

Ігор Романько

Як вершкове масло впливає на організм
Як вершкове масло впливає на організм

Вершкове масло – це продукт, який користуються практично щодня для приготування бутербродів та випічки. Проте важливо вміти відрізнити якісне вершкове масло від підробки, особливо, коли мова йде про домашні умови.

Читайте також: Науковці назвали речовину, яка "є згубним маленьким демоном ожиріння"

Нутриціологиня поділилася корисною інформацією про вершкове масло виданню "Патріоти України" та розкрила, скільки його можна споживати.

"Вершкове масло славиться своєю унікальною складовою – масляною кислотою, яка має протизапальні властивості та використовується при лікуванні захворювань, таких як хвороба Крона, що характеризується хронічним запальним процесом у ШКТ", – пояснила нутриціологиня.

Експертка також наголосила, що вершкове масло належить до продуктів з високим вмістом насичених жирів, які сприяють виділенню жовчі. Крім того, воно багате вітаміном А, а також містить в значній кількості вітаміни D, E, B12.

Увага! Цей контент має виключно інформаційний характер і не містить жодних медичних порад. З приводу прийому ліків, встановлення діагнозів та інших медичних порад зверніться до лікаря.

Нагадаємо, ми розповідали про корисні властивості меду з корицею.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!