ukr
русский
English
Polski

Як просто видалити плями та запах поту з одягу

Билім Олена

Як просто видалити плями та запах поту з одягу
Плями від поту на одязі

Після прання на низьких температурах плями від поту на одязі часто не відпираються. Також важко прибрати запах поту на деяких речах, які недопустимо прати за 40 градусів і більше.

Щоб позбутися цієї неприємності, є кілька способів, що допоможуть впоратися з проблемою. Видання SantePlusMag радить спробувати кілька перевірених методів – вам не знадобиться купувати дорогі плямовивідники чи відбілювачі для кольорових тканин.

Читайте також: Чому не можна прати речі у гарячій воді

Для речей з цупких тканин можна скористатися оцтом. Просто замочіть свій одяг у мисці, наповненій 5 літрами води та половиною склянки оцту. Залиште на 30 хвилин перед тим, як випрати вручну або в машині.

Можна використати лимонну цедру. Столову ложку натертої шкірки лимона треба залити склянкою теплої води та полити на плями. Дайте розчину побути на одязі 2-3 години. Потім прополощіть і виперіть.

Допоможе від плям і спирт (70 градусний). Наповніть миску холодною водою і додайте склянку спирту. Занурте одяг у розчин і залиште на 24 години перед полосканням і висушуванням.

Аспірин теж здатен вивести плями та запах поту. Наберіть в тазик води й покладіть туди дві шипучі таблетки аспірину. Замочіть одяг у розчині та залиште на кілька годин перед повторним пранням вручну або в машинці.

Нагадаємо, ми вже писали, скільки прального порошку потрібно сипати в пральну машинку.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!