ukr
русский
English

Як приготувати тушковані голубці, щоб вони були м’які та сподобались дітям

Ігор Романько

Як правильно тушкувати голубці
Як правильно тушкувати голубці. Джерело: prosti-recepty.com

Голубці – це традиційна українська страва, яку люблять багато людей. Вони можуть бути як самостійним блюдом, так і доповненням до інших страв.

Щоб приготувати смачні голубці, важливо не тільки правильно їх згорнути, але й правильно тушкувати. Порадами поділились на сайті prostoway.

Читайте також: Що приготувати в дорогу: 3 смачні страви від Євгена Клопотенка

Процес тушкування голубців не повинен бути занадто тривалим. Приблизно 40-50 хвилин буде достатньо. Якщо тушкувати голубці довше, вони стануть сухими і жорсткими.

Для тушкування голубців можна використовувати воду або бульйон. Якщо ви виберете воду, то голубці будуть більш щільними і соковитими. Якщо ви виберете бульйон, то голубці будуть більш ніжними і ароматними.

Для смачного тушкування голубців можна додати овочеву засмажку. Для цього потрібно обсмажити на олії цибулю, моркву і болгарський перець.

Для аромату можна додати лавровий лист.

Викладіть підготовлені голубці в каструлю. Зверху овочеву засмажку з підливою. Залийте все окропом або бульйоном. Рідина повинна повністю покривати голубці.

Тушкуйте голубці на повільному вогні під кришкою.

Поради

  • Для більш ніжного смаку голубців можна додати сметану або майонез.
  • Якщо ви хочете, щоб голубці були більш пікантними, можна додати в підливу перець чилі або інші спеції.
  • Голубці можна тушкувати не тільки в каструлі, але й в духовці. Для цього потрібно розкласти голубці в форму для запікання, залити їх підливою і запекти в духовці при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.

Нагадаємо, ми вже писали, чому не виходить випічка.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!