ukr
русский

Як правильно доглядати за замшевим взуттям, щоб прослужило довго

Ціхоцька Марія

Як правильно доглядати за замшевим взуттям, щоб прослужило довго
Взуття з замші вимагає правильного догляду

Замшеве взуття - це стильна і довговічна річ, але вона вимагає особливого догляду. Якщо ви хочете, щоб ваші черевики прослужили вам довго, дотримуйтесь простих правил догляду.

Про це пише Ukr.media.

  • Приберіть зайву вологу. Як тільки ви прийдете додому з вулиці, приберіть устілки з черевиків і поставте їх на паперові рушники або газети. Це допоможе видалити зайву вологу і зберегти форму взуття.
  • Не використовуйте нагрівальні пристрої. Замша - це натуральний матеріал, який не переносить різких температурних перепадів. Під впливом тепла вона може деформуватися і втратити свій вигляд. Тому сушити замшеве взуття потрібно тільки при кімнатній температурі природним чином.
  • Періодично проминайте замшу. Щоб запобігти появі розводів і складок, періодично струшуйте черевики.
  • Використовуйте щітку після просушування. Коли взуття висохне, пройдіться по його поверхні невеликою щіткою. Це допоможе відновити текстуру і форму.
  • Захищайте замшу. Для захисту замшевого взуття від вологи та інших зовнішніх впливів можна використовувати спеціальні засоби, наприклад, аерозолі або спреї.

Читайте також: Навіщо класти поліетиленовий пакет у машинку під час прання

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете продовжити термін служби вашого замшевого взуття і зберегти його в ідеальному стані.

Нагадаємо, ми вже писали, де категорично заборонено зберігати взуття.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!