ukr
русский

Як відіпрати плями від трави з улюбленого одягу: прості способи

Анастасія Крищук

Як відіпрати плями від трави з улюбленого одягу: прості способи
Приберіть плями трави з одягу та взуття. Джерело: pixabay

Пікнік на свіжому повітрі та відпочинок з друзями десь на галявині – це завжди приємно, але часом після цього можуть залишитися небажані зелені сліди на вашому одязі. Не варто вважати такі плями вироком для речей та не потрібно відразу їх викидати.

Є декілька перевірених методів, які зможуть ефективно вивести зелені забруднення з тканин різного кольору, включаючи джинси та взуття. Про це пишуть "Вікна".

Як вивести плями від трави з білого одягу

Не поспішайте використовувати відбілювач. Цей засіб може бути надто агресивним і навіть залишити на тканині небажані жовті сліди або пошкодити матеріал. Замість цього, спробуйте делікатний метод із використанням 3% перекису водню. Додайте кілька крапель нашатирного спирту до перекису, змочіть у цій суміші ватний диск і акуратно протріть пляму, рухаючись від країв до центру.

Залиште одяг на 15-20 хвилин, а потім ополосніть у воді. Пам’ятайте, що цей метод підходить лише для білого одягу, оскільки він може зіпсувати кольорові тканини.

Читайте також: Плями на одязі після ремонту авто: які засоби допоможуть позбутися неприємностей

Як вивести зелені плями з кольорового одягу

Що стосується кольорового одягу, то найкраще відразу ж братися за виведення плям трави, доки пігмент не в’ївся глибоко у волокна. Простий і економний спосіб – це використання кухонної солі. Розчиніть дві столові ложки солі у склянці води, процідіть і змочіть у розчині ватний диск, яким потім обробіть пляму. Залиште на 2-3 години, періодично зволожуючи тканину, щоб вона не пересихала.

Якщо пляма вже застаріла, можливо, доведеться повторити процедуру декілька разів.

Як відіпрати пляму від трави з джинсів

Для виведення плям з джинсів спробуйте використати оцет і харчову соду. Спочатку змочіть пляму водою, посипте содою і полийте оцтом. Після хімічної реакції почекайте кілька хвилин, а потім промийте джинси холодною водою.

А для очищення кросівок від плям трави можна використати зубну пасту.

Нагадаємо, ми вже розповідали, як правильно відіпрати комір та манжети, аби вони мали ідеальний вигляд.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!