ukr
русский

Як відлякати щурів з вашої ділянки: дієві лайфхаки від фермерів

Анастасія Крищук

Як відлякати щурів з вашої ділянки: дієві лайфхаки від фермерів
Як відлякати щурів з саду та городу. Джерело: pixabay

Гризуни, такі як щурі та миші, здатні оселитися не лише у приміщеннях, але й у вашому саду чи на городі. Існують різноманітні методи боротьби з цими шкідниками: від механічних пасток до різних хімічних отрут. Проте, якщо ви прибічник більш гуманних методів, то вам стануть у пригоді природні засоби.

Так, використання таких рослин, як цибуля, перцева м’ята та лаврове листя, буде ефективним проти шкідників. Розміщення цих рослин у певних місцях допоможе вам позбутися небажаних гостей. За інформацією Express, існують конкретні рекомендації, де саме краще розташувати ці засоби.

Читайте також: Боротьба зі слимаками та равликами органічними методами

Досвід фермерів показує, що гризуни дуже не люблять сиру цибулю. Щоб відлякати щурів, потрібно покласти нарізану цибулю у їхні нори та засипати землею. Якщо після цього з’являться нові отвори, не хвилюйтеся, це означає, що метод працює, і щури шукають інші шляхи для виходу, щоб уникнути цибулі.

Також було виявлено, що висаджування цієї городньої культури біля їхніх нір теж може бути ефективним методом.

Не менш дієвою є олія перцевої м’яти, яку гризуни також не переносять. Просто змочіть вату в цій олії та помістіть у щурячі нори, замінюючи її кожні три дні.

Якщо ж ці методи не принесуть результату, існує ще один засіб, який може стати фатальним для щурів — це лаврове листя, яке вони будуть їсти, не відчуваючи його запах і гинути.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про методи, які заставлять гризунів обходили ваш двір стороною.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!