ukr
русский
English

Як очистити кухонну губку від жиру: дієвий лайфхак

Ціхоцька Марія

Як очистити кухонну губку від жиру: дієвий лайфхак
Губки можна ефективно очистити від жиру

Губки для миття посуду – незамінні помічники на кухні. Вони чудово збивають піну з мийних засобів, витирають посуд, але самі при цьому вбирають багато жиру та бруду.

Проте з часом губки забруднюються, втрачають форму і стають неприємними на дотик. Та не поспішайте одразу викидати їх - губку можна легко оновити і використовувати ще довго. Разом з "УНІАН" розповімо про два дешеві способи очищення губок, щоб вони слугували довше та допомогли заощадити.

Читайте також: Блищатиме як нова: які підручні засоби можуть добре відмити витяжку на кухні

Як позбутися жиру та бруду з губки для посуду

Для першого способу знадобиться 2 столові ложки звичайної солі. Розчиніть її у 2 склянках окропу та замочіть туди губку на ніч. Вранці ретельно прополощіть кухонну мочалку під проточною водою - і можете продовжувати нею мити посуд.

Для другого способу потрібен відбілювач. Розведіть 1 склянку відбілювача у 4 літрах гарячої води. Занурте губку в отриманий розчин на 10-15 хвилин. Після цього ретельно прополощіть її під проточною водою, поки не піде весь бруд.

Ось такі прості і недорогі хитрощі допоможуть поновити стару забруднену губку та подовжити термін її використання, заощадивши гроші на нову.

Нагадаємо, ми вже писали, як обрати хорошу губку для миття посуду.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!