ukr
русский
English

Як нейтралізувати неприємний запах у мікрохвильовці: лайфхак

Ціхоцька Марія

Як нейтралізувати неприємний запах у мікрохвильовці: лайфхак
За допомогою апельсина можна почистити мікрохвильовку

Хто б міг подумати, що звичайний апельсин може стати вашим вірним союзником на кухні? Завдяки цьому цитрусовому ви не лише приготуєте апетитний домашній мармелад, але й легко очистите мікрохвильову піч, а також отримаєте максимум користі від самого фрукта. Крім очищення мікрохвильовка набуде приємного аромату. Про це пише Telegraf.

Секрет криється в мікрохвильовій печі.

  • Очищення мікрохвильовки: Зробіть кілька глибоких проколів у шкірці апельсина, помістіть його в мікрохвильовку на 30 секунд. Цей простий трюк нейтралізує неприємні запахи та полегшує видалення застарілого бруду. Додайте трохи апельсинового соку в склянку з водою і розігрійте на 1-2 хвилини, щоб підсилити ефект.
  • Легке видавлення соку: Розігрійте апельсин в мікрохвильовці протягом 15-20 секунд. Проколи в шкірці допоможуть зберегти цілісність фрукта, а м'якоть стане більш податливою, дозволяючи легко отримати максимум соку.
  • Легке очищення: Після розігрівання апельсина шкірка легко відходить,звільняючи м'якоть без зайвих зусиль.

Читайте також: Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці: поради молодим господиням

Пам'ятайте:

  • Проколи в апельсині: Обов'язково зробіть кілька глибоких проколів у шкірці, щоб запобігти вибуху фрукта в мікрохвильовці.
  • Зміна смаку: Розігрів може трохи змінити смак апельсина, тому враховуйте це, якщо плануєте використовувати його в кулінарних цілях.

Нагадаємо, ми вже писали, як мікрохвильовка може спростити роботу на кухні.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!