ukr
русский

Як швидко прибрати блискітки та конфетті після свята: лайфхаки від господинь

Ціхоцька Марія

Як швидко прибрати блискітки та конфетті після свята: лайфхаки від господинь
Дрібні сяючі елементи можуть стати справжньою проблемою

Святкові веселощі не обходяться без блискіток. Однак після свята ці дрібні сяючі елементи можуть стати справжньою проблемою, особливо якщо вони потрапили на килими або одяг.

Про це пише Molly Maid.

Як очистити блискітки з твердих поверхонь

Для видалення блискіток з твердих поверхонь, таких як столи, підлога, меблі, можна використовувати наступні методи:

  • Волога губка. Акуратно протріть блискітки вологою губкою, потім вичавіть її в миску з водою і повторюйте, поки поверхня не стане чистою.
  • Пластилін. Вдавлюйте пластилін у блискітки доти, доки поверхня пластиліну не покриється блискучим матеріалом. Потім беріть чистий шматок пластиліну. Повторюйте, доки блискітки повністю не вберуться.
  • Ватні кульки. За допомогою ватних кульок можна зібрати блискітки в купу, а потім акуратно викинути їх у відро для сміття.

Як очистити блискітки з килимів та килимових покриттів

Для видалення блискіток з килимів і килимових покриттів не використовуйте пилосос. Він може рознести дрібні частинки по всьому дому. Краще використовувати вологий паперовий рушник. Промокніть килим рушником, потім виверніть рушник навиворіт і повторіть процедуру.

Як прибрати блискітки з одягу та м’яких меблів

Для видалення блискіток з одягу і м’яких меблів можна використовувати липку стрічку. Оберніть скотч навколо руки липкою стороною назовні і зберіть на нього блискітки. Також можна використовувати валик для ворсу у вигляді липкої стрічки.

Читайте також: Як прибрати пил, щоб він ще довго не осідав на меблях

Як прибрати блискітки з волосся

Якщо миття шампунем не допомогло, спробуйте наступний метод: нанесіть лак для волосся на паперовий рушник і промокніть всі місця, де блискітки прилипли до волосся. Лак для волосся забезпечить достатню липкість, щоб прибрати блиск з волосся та шкіри голови.

Нагадаємо, ми вже писали, як легко і швидко прибрати оселю після новорічних свят.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!