ukr
русский

Як без замочування крупи швидко зварити навіть старий горох: корисний лайфхак

Анастасія Крищук

Як без замочування крупи швидко зварити навіть старий горох: корисний лайфхак
Навіть старий горох можна зварити швидко. Джерело: sebadi.com

Приготування ідеальної горохової каші може здатися складним завданням, але з правильним підходом у вас вийде неймовірно смачна страва. Команда UAportal разом з noviydoctor підготували кілька порад, які допоможуть перетворити звичайний горох у кулінарний шедевр.

Як правильно варити горох

Перший секрет успішного варіння гороху полягає у правильній кількості води. Необхідно налити стільки води, щоб вона лише на пару сантиметрів перевищувала рівень гороху. Це забезпечить рівномірне варіння без надмірного кипіння.

Читайте також: Шеф-кухар поділився секретом швидкого приготування буряка

Якщо вода кипітиме занадто сильно, верхній шар гороху може приготуватись швидко, залишаючи середину твердою. Тому рекомендується використовувати посуд з товстими стінками, який допоможе утримувати стабільну температуру і забезпечить однорідне приготування.

Перевірений часом метод приготування старого гороху передбачає ретельне промивання крупи. Спершу дайте їй закипіти на слабкому вогні, а потім злийте всю воду. Ополосніть горох під холодною водою і знову поставте варитися. Повторне зливання води не є обов’язковим, але рекомендується, бо це сприяє кращому варінню. Після другого зливання води, промийте горох ще раз і варіть до повної готовності.

Цей процес допомагає видалити піну та борошнистий осад, які утворюються під час варіння та заважають гороху розм’якшуватися і погіршують смак страви.

Раніше ми розповідали, як зварити картоплю, щоб вона була твердою, а не розсипчастою.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!