ukr
русский

І чи це дійсно так?: Вчені дізнались, скільки відсотків людей вважають, що змогли б посадити літак

Ігор Романько

Вчені з'ясували, скільки відсотків людей вважають, що змогли б посадити літак і чи це можливо
Вчені з'ясували, скільки відсотків людей вважають, що змогли б посадити літак і чи можливо це. Джерело: techno.nv.ua

Припустімо, ви комфортно розташувалися в кріслі, вирушаючи у відпустку, коли тишу розриває голос стюардеси: "Пані та панове, обидва пілоти недієздатні. Чи є пасажири, які могли б посадити цей літак за допомогою служби управління повітряним рухом?"

Якщо ви вважаєте, що зможете впоратися з цим, ви не одні. Опитування, опубліковані в січні, показують, що близько одна третина дорослих американців вважає, що вони здатні безпечно посадити пасажирський літак під керівництвом диспетчера повітряного руху. Серед респондентів-чоловіків рівень впевненості зріс майже до 50 відсотків. Про це пише Sciense Alert.

Читайте також: Допоможуть прокинутися та підбадьорять: вісім вправ, які варто зробити вранці

Історії про пасажирів, які рятували ситуацію, коли пілот втратив контроль, не є невідомими. Наприклад, минулого року Даррен Гаррісону вдалося посадити двомоторний літак у Флориді, коли пілот втратив свідомість, завдяки авіадиспетчеру, який також був інструктором польотів.

Проте такі ситуації, як правило, виникають на невеликих простих літаках. Пілотаж на комерційних реактивних літаках – це зовсім інша річ.

Не завжди можна розраховувати на автопілот, оскільки пілот витрачає приблизно 90% часу на моніторинг автопілота та перевірку його правильності. Зліт та посадка, особливо, є складними завданнями, які виконуються вручну. І тільки у дуже обмеженому числі випадків пілот може використовувати автопілот для посадки.

Навіть при використанні симуляторів польотів, які дозволяють отримати навички літання, навчання пілотажу вимагає інтенсивного навчання, розуміння інформації з різних датчиків та координації рухів. Підготовка пілота тривала, розпочинаючи з рекреаційної ліцензії та пройшовши крізь етапи приватної та комерційної ліцензій.

Таким чином, шанси успішно посадити пасажирський літак за допомогою служби управління повітряним рухом без попередньої підготовки виявляються майже нульовими, і розуміння складнощів та важливості професійної підготовки пілотів може бути отримане через використання сучасних авіаційних симуляторів.

Нагадаємо, науковці вважають, що знайшли причину, чому людське волосся втрачає свій колір, коли ми старіємо.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!