ukr
русский

Де тримати орхідею у квартирі взимку, щоб рослина не страждала

Ігор Романько

Де тримати орхідею взимку
Де тримати орхідею взимку

Орхідея – це примхлива рослина, яка потребує особливого догляду, особливо в зимовий період. Щоб вона добре росла і цвіла, важливо дотримуватися певних правил.

По-перше, не ставте орхідею поруч з батареями або іншими джерелами тепла, та уникайте протягів. По-друге, регулярно оглядайте рослину на наявність шкідників або захворювань, пише express.

Читайте також: Ростиме швидше та здоровіше: як самостійно зробити добриво для орхідеї

  • Освітлення. Орхідеї потребують багато світла, тому найкраще місце для них – це підвіконня, яке виходить на схід або південь. У зимовий період, коли світловий день короткий, можна використовувати додаткове освітлення.
  • Температура. Оптимальна температура для орхідей взимку становить 18-22 градуси за Цельсієм. Якщо температура опускається нижче 15 градусів, рослина може загинути.
  • Вологість. Орхідеї люблять високу вологість повітря, тому в зимовий період їх можна обприскувати водою кімнатної температури.
  • Полив. У зимовий період орхідеї поливають рідше, ніж влітку. Краще поливати їх один раз в 1,5-2 тижні, ніж заливати.

Переохолодження орхідеї

Одним з найпоширеніших проблем, з якими стикаються квітникарі при догляді за орхідеями взимку, є переохолодження рослини. Це може статися, якщо підвіконня, на якому стоїть орхідея, недостатньо утеплене.

Щоб уникнути переохолодження орхідеї, можна зробити наступне:

  • Якщо підвіконня не утеплене, поставте під горщик орхідеї шматок пінопласту або дерев'яну дошку.
  • Укутайте горщик орхідеї вовняною тканиною.
  • Якщо на вулиці сильні морози, відставте орхідею з підвіконня.

Нагадаємо, що здебільшого кімнатні рослини цілком безпечні, але деякі з них – токсичні для дітей і тварин. Токсичними можуть бути листя, сік або цибулини.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!