ukr
русский
English

Ця рослина зробить ваше волосся шовковистим та блискучим: як скористатися

Билім Олена

Ця рослина зробить ваше волосся шовковистим та блискучим: як скористатися
Олія розмарину для здорового волосся

Розмарин - це ароматична трав'яниста рослина з дрібними зеленими листочками та квітами відтінків блакитного або пурпурового кольору. Він використовується як кулінарна трава та як лікарська рослина.

Олія розмарину є популярним природним засобом для стимулювання росту волосся та уповільнення його випадіння. Деякі дослідження показують, що олія розмарину може допомогти тим, хто страждає від алопеції.

Що таке олія розмарину?

Розмарин - це вічнозелений чагарник, який використовується в народній медицині протягом століть. З нього видобувають ефірну олію, яка має багато корисних властивостей, включаючи й ті, що стосуються здоров'я волосся.

Читайте також: Рис може створити диво зі шкірою та волоссям: п'ять корисних властивостей

Хоча дослідження все ще тривають, деякі з них вже показали, що олія розмарину може бути дійсно корисним для стимуляції росту волосся.

Фахівці з Healthline Media UK зауважують, що дослідження все ще тривають, і потрібні додаткові дані, щоб остаточно підтвердити ефективність олії розмарину.

Олія розмарину не може бути ефективною або безпечною для всіх людей. Тому перед використанням олії розмарину важливо проконсультуватися з лікарем, особливо якщо ви вагітні, годуєте грудьми, або маєте чутливу шкіру.

Як використовувати олію розмарину для росту волосся:

1. Додайте в шампунь:

Додайте 5-10 крапель олії розмарину в ваш шампунь. Ретельно перемішайте. Мийте волосся як зазвичай.

2. Втирайте в шкіру голови:

Змішайте 2-3 краплі олії розмарину зі столовою ложкою олії-носія (наприклад, оливкової або кокосової). Нанесіть на шкіру голови й втирайте протягом 2-3 хвилин. Залиште на 15-30 хвилин та змийте шампунем.

3. Використовуйте як кондиціонер:

Додайте 5-10 крапель олії розмарину в ваш кондиціонер. Ретельно перемішайте.Нанесіть на волосся після миття. Залиште на 1-2 хвилини та змийте.4. Зробіть маску для волосся:

Змішайте 2-3 столові ложки оливкової або кокосової олії з 5-10 краплями олії розмарину.Нанесіть на волосся і шкіру голови. Залиште на 30 хвилин - 1 годину. Змийте шампунем.

Як зробити розмаринову воду для волосся

Для приготування розмаринової води вам знадобляться лише три гілочки розмарину. Ви можете використовувати й сушений розмарин, який можна придбати в аптеці.

Крок 1: Доведіть літр води до кипіння в невеликій каструлі. Коли вода закипить, додайте до неї гілочки розмарину.

Крок 2: Зменште вогонь і варіть гілочки розмарину протягом 20 хвилин.

Крок 3: Після цього вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і залиште воду настоятися до повного охолодження.

Крок 4: Після охолодження перелийте розмаринову воду у баночку з розпилювачем для зручного застосування.

Щоб покращити корисні властивості розмаринової води, ви можете додати кілька крапель олії жожоба. Ця олія має відновлюючі властивості, які допоможуть зміцнити волосся і зробити його більш еластичним.

Як використовувати розмаринову воду:

Цей натуральний засіб можна використовувати як перед миттям голови, так і безпосередньо перед миттям. Просто розпиліть розмаринову воду на шкіру голови, зробіть легкий масаж, щоб забезпечити рівномірне розподілення води, а потім розчешіть волосся. Для досягнення кращого ефекту, можна також нанести кілька крапель олії жожоба на кінці волосся.

Важливі поради:

Перед використанням олії розмарину обов'язково проведіть тест на алергічну реакцію. Не використовуйте олію розмарину в чистому вигляді, завжди розбавляйте його з олією-носієм. Не допускайте попадання олії розмарину в очі.

Ефект від використання олії розмарину може проявитися не одразу, наберіться терпіння.

Для кращого результату рекомендується використовувати олію розмарину регулярно, 2-3 рази на тиждень.

Нагадаємо, ми вже писали, як правильно сушити волосся після миття голови.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!