ukr
русский
Polski

Експерти підказали, як просто уникнути плісняви у квартирі

Анастасія Крищук

Експерти підказали, як просто уникнути плісняви у квартирі
Як просто уникнути цвілі у квартирі

Коли погода стає холоднішою, багато домогосподарств можуть зіткнутися з пліснявою. Цвіль і вогкість у будинку виникають через надлишок вологи в повітрі, якому немає куди вийти.

Це може статися при сушінні білизни без вентиляції, прийнятті гарячого душу без вентиляції, а також при приготуванні їжі. Експерти підказали, як уникнути плісняви взимку, повідомляє Express.co.uk.

Вікна та підвіконня також можуть бути схильні до утворення цвілі. Це може бути особливо погано в холодні місяці, якщо увімкнені радіатори, а на вікнах утворюється конденсат.

Читайте також: Як видалити подряпини та плями з паркету за допомогою секретного рецепта

Щоб уникнути цвілі, експерти порекомендували застосувати кілька "простих рішень" у всьому будинку, зокрема підтримувати вентиляцію. Навіть у холодні місяці намагайтеся тримати вікно у ванній кімнаті відкритим принаймні 10-15 хвилин після душу або ванни.

Це швидко позбавить від зайвої вологи, запобігаючи накопиченню цвілі. Якщо у вас повторюється проблема з пліснявою в одному конкретному місці, це може бути тому, що рівень вологості занадто високий.

У боротьбі з пліснявою експерт порекомендував пам’ятати "золоте правило" – чим швидше її лікувати, тим краще. Якщо цвіль залишиться, вона дуже швидко погіршиться, тому ніколи не ігноруйте проблему.

Нагадаємо, що один недорогий домашній засіб допоможе позбутися непривабливих смуг та розводів, які утворюються на склі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!