ukr
русский

Експерти пояснили, як легко та дешево вивести коричневі плями з білих шкарпеток

Анастасія Крищук

Експерти пояснили, як легко та дешево вивести коричневі плями з білих шкарпеток
Як легко та дешево вивести коричневі плями з білих шкарпеток

Білі шкарпетки часто вкриваються плямами, які важко видалити. Однак фахівці запропонували дешеву та екологічну альтернативу агресивним відбілювачам.

Кетрін Ренч, експертка із прибирання з екологічного сайту Planet Friendly Living, пояснила, що кристали соди чудово працюють у такому випадку. Про це повідомляє Express.co.uk.

Соду також можна використовувати для попереднього прання. Вона особливо ефективна для видалення інших плям, таких як кров, масло, чай або кава.

Читайте також: Побутові хитрощі, які полегшать прибирання будинку

Достатньо замочити забруднені білі шкарпетки в розчині, який складається з трьох-чотирьох столових ложок кристалів соди і теплої води. Помістіть шкарпетки всередину миски і залиште їх на пару годин, але краще на ніч.

Потім покладіть шкарпетки в пральну машину і виперіть їх, як зазвичай. Плями на білих шкарпетках повинні повністю зникнути.

Кристали соди також можна використовувати в пральній машині, щоб допомогти шкарпеткам, а також іншому одязі стати м’якшими під час прання. Просто додайте дві столові ложки кристалів соди в дозатор миючого засобу пральної машини і запустіть звичайне прання.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як вимити вікна за допомогою йодного розчину. Зокрема, його можна приготувати вдома за кілька хвилин.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !