ukr
русский
English

Має проходити ретельну термічну обробку: у якій рибі частіше за все зустрічаються паразити

Ціхоцька Марія

Має проходити ретельну термічну обробку: у якій рибі частіше за все зустрічаються паразити
Риба може нести небезпеку

У рибі часто трапляються яйця паразитів. Причому ці гельмінти можуть мешкати не лише у черевній порожнині, а й у філе. Неналежне очищення та обробка риби дуже небезпечні, адже можна підхопити якесь захворювання.

Українська нутриціологиня Анжеліка Рибко в Instagram розповіла, яку рибу краще виключити з раціону. За її словами, деякі види риби містять паразитів опісторхів, які уражують печінку людини. Зараження відбувається при вживанні в їжу напівсирої риби.

Це такі популярні види, як лин, тарань, сазан, лящ, жерех, краснопірка, піскар, підуст, густера. Експертка застерігає, що небезпечною для здоров’я буде також велика хижа риба: акула, риба-меч, тунець, макрель, марлін. В ній містяться важкі метали ртуть і кадмій, які отруюють організм.

Анжеліка Рибко не радить їсти риб, що харчуються падаллю: сома, пангасіуса, тиляпію. Натомість експертка рекомендує додати в раціон дрібну рибу: кету, оселедець, скумбрію, тріску, кільку, мідії, креветки, кальмари. Ці види не встигають накопичити шкідливі речовини і їх рідше вирощують у промислових масштабах.

Нагадаємо, дієтологи розповіли про користь насіння льону.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!