ukr
русский
Polski

Дієтологи назвали бюджетну рибу, яка є надзвичайно корисною для здоров'я

Ігор Романько

Яка користь від оселедця та скільки можна її їсти
Яка користь від оселедця та скільки можна її їсти. Джерело: shuba.life

Оселедець, як найбюджетніша і водночас найкорисніша риба, містить всі необхідні вітаміни та мінерали, а також є одним із найкращих джерел омега-3 жирних кислот та йоду, які є важливими для організму. Цю рибу можна вживати як закуску або додавати до салатів.

Дієтологиня Світлана Фус поділилася в Instagram корисними відомостями про оселедець та вказала на важливість включення його в раціон.

Читайте також: Зелений чай для схуднення – поради лікарів

Оселедець є одним із найкращих джерел омега-3 жирних кислот, які є необхідними для повноцінного харчування, оскільки організм не виробляє їх самостійно. Омега-3 кислоти, такі як DHA, є важливими для здоров'я, зокрема для мозку та сітківки ока. Недостатність DHA може призвести до проблем із зором.

Додатково, оселедець містить йод, практично половину добової дози якого можна отримати з 100 г цієї риби. Також в оселедці є потужні антиоксиданти, такі як вітамін Е та селен, які підтримують роботу імунної системи та захищають від вільних радикалів.

Фахівчиня закликає включати оселедець в раціон, оскільки в цій рибі містяться всі необхідні компоненти для збалансованого харчування, такі як мінерали, вітаміни, амінокислоти та корисні жири.

Увага! Цей контент має виключно інформаційний характер і не містить жодних медичних порад. З приводу прийому ліків, встановлення діагнозів та інших медичних порад зверніться до лікаря.

Нагадаємо, ми вже писали, які продукти багаті на кальцій та вітамін D.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!