ukr
русский
English

Дачники назвали чотири рослини, розсадою яких варто зайнятися до кінця січня

Анастасія Крищук

Дачники назвали чотири рослини, розсадою яких варто зайнятися до кінця січня
Чотири рослини, розсадою яких варто зайнятися до кінця січня

Січень – це час для підготовки розсади. Овочі, вирощені власноруч, будуть смачнішими за будь-які продукти, які можна придбати в супермаркетах.

Експерти назвали чотири овочі, для вирощування яких від садівників потрібно мінімум зусиль. Про це повідомляє Express.co.uk.

Помідори

Якщо ви хочете вирощувати помідори на підвіконні, вибирайте карликові і дрібноплідні сорти, вони займають менше місця. Для профілактики вірусних захворювань замочіть насіння на 20-30 хвилин в одновідсотковому розчині марганцівки, а потім промийте під холодною водою.

Перед посадкою варто перевірити насіння, замочивши їх у склянці води з чвертю чайної ложки солі. Неякісні спливуть наверх, тому можна їх викинути.

Читайте також: Як прискорити ріст розсади помідорів та перцю: маловідомий лайфхак

При догляді за помідорами забезпечуйте їм помірну вологість і регулярний полив, а також ніколи не допускайте повного висихання ґрунту. Це особливо важливо при перших сходах і в період формування і дозрівання плодів.

Огірки

Варто вибирати самозапильні та ранньостиглі сорти. Насіння відбирають і обробляють так само, як і томатів.

Посадіть їх у невеликі стаканчики глибиною близько 1,5 см, присипте зверху землею, полийте теплою водою, а потім накрийте стаканчиком або поліетиленовим пакетом.

Щодня ненадовго знімайте мішок, щоб сприяти циркуляції повітря, якщо необхідно, і додавайте воду, щоб ґрунт не пересихав. Коли рослини проростуть, зніміть укриття та продовжуйте регулярний полив. Коли розсада досягне більшої зрілості, пересадіть її у великі ємності.

Редис

Виберіть вузький контейнер шириною з підвіконня і висотою від 15 до 18 см. Насіння замочіть у воді на 20-30 хвилин і висадіть у пухкий, багатий гумусом ґрунт.

Покладіть насіння на глибину від 1 до 1,5 см на відстані приблизно від 5 до 7 см одне від одного. Засипте насіння землею, полийте землю теплою водою, а горщик накрийте скляною ємністю або поліетиленовою плівкою до появи перших паростків.

Гострий перець

Карликовий і дрібнолистий перець буде рости у вигляді невеликого кущика. Проростіть насіння, поклавши їх на тарілку між двома шарами вологої бавовняної тканини, марлі або серветки.

Їх слід тримати у вологому середовищі, тому обприскуйте їх водою кілька разів на день протягом чотирьох-семи днів. Після появи сходів виберіть найздоровіші з розвиненими корінням і висадіть їх у горщик.

Помістіть саджанці коренем вниз на глибину приблизно 0,5 см і обережно засипте їх землею. Регулярно поливайте перець і забезпечуйте йому якомога більше світла.

Раніше ми писали про те, як правильно доглядати за плодовими деревами взимку.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!