ukr
русский

Що зробити з орхідеєю, щоб вона пустила нову стрілку

Ігор Романько

Як доглядати за орхідеєю, щоб вона пускала нові стрілки
Як доглядати за орхідеєю, щоб вона пускала нові стрілки

Отримати цвітіння від орхідеї не завжди є легкою задачею, і це часто пов'язано з помилками, які роблять багато початківців-квіткарів.

На сайті ua-novosti розповіли про декілька поширених помилок у догляді за цією екзотичною рослиною. Враховуючи ці аспекти при догляді за орхідеєю, ви зможете сприяти її здоров'ю та цвітінню.

Читайте також: Ростиме швидше та здоровіше: як самостійно зробити добриво для орхідеї

  1. Місце розташування: Найпоширенішою помилкою є неправильний вибір місця для орхідеї, що може призвести до відсутності цвітіння. Орхідея вимагає яскравого, але розсіяного світла. Оптимальне місце – підвіконня вікна. Взимку краще місце на південній стороні, влітку – на заході або північній стороні.
  2. Постійне перенесення: Переставляти горщик з орхідеєю з місця на місце – це ще одна часта помилка. Рослина адаптується до свого положення відносно джерела світла, і часті зміни можуть викликати стрес для неї.
  3. Полив: Рясний полив потрібен до початку і під час цвітіння, але небезпечні переливи можуть призвести до гнильцю кореневої системи, що може призвести до загибелі рослини.
  4. Підживлення: Відмова від азотовмісних підживлень допомагає орхідеї цвісти частіше і пишно. Азот сприяє накопиченню поживних речовин у стеблах і листях, що може перешкоджати початку цвітіння.

Раніше експерти назвали головні помилки у догляді, які "вбивають" орхідеї.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!