ukr
русский
Polski

Що потрібно знати про жири, щоб бути здоровим

Світлана ФусСвітлана Фус

Що потрібно знати про жири, щоб бути здоровим
Що потрібно знати про жири, щоб бути здоровим

БЛОГ

ДЖЕРЕЛО

Оболонка кожної клітини в нашому організмі складається з ліпідів. Вона захищає всі структури життєзабезпечення, які перебувають всередині клітини від впливу шкідливих речовин. Якщо мембрани клітин функціонують погано, в наші клітини з труднощами надходять мінерали і вітаміни, навіть якщо ми їх вживаємо додатково у вигляді препаратів, погано виводяться продукти життєдіяльності.

Тому любителі дієт з обмеженням жиру, які приймають "жироспалювальні" препарати повинні знати, що таким чином вони не дають своїм клітинам нормально функціонувати, тримають їх на вітамінно-мінеральному голоді. А якщо і досягнуть бажаного результату, то зі шкодою для здоров’я 

Жири підтримують ще й здоров’я шкіри, очей та інших тканин, бо входять до складу мембран

В організмі чоловіків і жінок статеві гормони синтезуються з холестерину. Якщо жирів в харчуванні не вистачає, порушується синтез тестостерону у чоловіків і естрогенів у жінок. Важливо, щоб жири були якісні і знати, скільки їх необхідно кожній конкретній людині, з урахуванням її фізичних параметрів, роду діяльності, фізичного навантаження.

В здоровому раціоні адекватна кількість жирів має становити 30% від денної калорійності.

Рівень загального жиру, який можна споживати на день людині, яка дотримується харчування в 2000 калорій - складе 70 г. Звичайно, це число може варіюватися від людини до людини. Наприклад, експерти з FDA (Управління з продовольства і медикаментів США) кажуть, що людині, яка споживає тільки 1500 калорій на день, може знадобитися максимум 50-55 г загального жиру на день. В іншому випадку велика чи менша цифри жирів в харчуванні приведуть до порушення обміну речовин, спровокують збільшення жирових запасів в організмі і можуть викликати о проблеми зі здоров’ям.