ukr
русский
English

Чотири прості способи видалити пестициди з фруктів і овочів

Билім Олена

Чотири прості способи видалити пестициди з фруктів і овочів
Миття овочів та фруктів

Збалансоване харчування передбачає щоденне вживання свіжих фруктів і овочів. Однак ці продукти можуть містити шкідливі пестициди.

Щоб очистити їх від цих речовин, не потрібно знімати шкірку, яка містить багато поживних речовин. Достатньо скористатися кількома простими порадами, пише видання SantePlus.

Також читайте: Що зробити з яблуками, щоб вони зберігались дуже довго і не псувались

Зазначається, що овочі та фрукти перед приготуванням чи вживанням варто гарно мити водою. Це найпростіший і найефективніший спосіб видалити більшість залишків пестицидів. Для ще більшої ефективності можна використовувати злегка підсолену воду.

Ефективніше мити фрукти та овочі, використовуючи харчову соду, яка є природним детергентом, що допомагає видалити пестициди з поверхні продуктів. Для цього можна приготувати пасту з харчової соди та води або замочити фрукти та овочі в розчині харчової соди та води.

Білий оцет також є ефективним засобом для видалення пестицидів. Для цього можна замочити фрукти та овочі в розчині білого оцту та води.

Використовуйте суміш харчової соди та лимона. Це ефективний засіб для видалення пестицидів. Для цього можна приготувати спрей з цих інгредієнтів і обприскати ним фрукти та овочі, а потім промити водою.

Сіль також допомагає видалити пестициди, фітосанітарні засоби та ґрунт з поверхні фруктів і овочів. Для цього можна просто посолити воду, в якій миєте фрукти та овочі.

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете очистити фрукти та овочі від пестицидів без втрати поживних речовин. Це допоможе вам харчуватися здорово та безпечно.

Дізнайтеся також, чому корисніше вживати цілі яблука, а не пити сік.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!