ukr
русский

"Антитіла" відмовили незрячому військовому, скандал прокоментував Вусик (відео)

Билім Олена

'Антитіла' відмовили незрячому військовому, скандал прокоментував Вусик (відео)
''Антитіла'' відмовили незрячому військовому, скандал прокоментував Вусик (відео)

Військовий Віталій Верес який втратив зір на війні, звинуватив гурт "Антитіла" у відмові надати дозвіл використати пісню "Фортеця Бахмут" для супроводу його відео про історію того, як йому було на війні та як він отримав поранення, яке зробило його незрячим.

У своєму ТікТоці воїн опублікував відео, в якому розповів, написав про своє прохання співзасновнику гурту Сергію Вусику. Верес спочатку написав Сергію в Instagram, а потім, коли відповіді не отримав, написав у Telegram.

"З якої радості ми маємо це робити й давати вам дозвіл викладати наші пісні?", – відповів йому Вусик на прохання про дозвіл.

Співзасновник гурту також поцікавився, чому він має надавати таке право, тим більше, що таких як Віталій – тисячі. Він нагадав, що музиканти гурту також воюють.

"Нас таких тисячі, і ми самі не виключення. Як це стосується пісні й щоб ми ще вас відмічали? Ви повивчайте інформацію про те, де, з ким, скільки, воювали музиканти "Антитіл", і я в тому числі. Все у відкритому доступі", – прозвучало у відповіді Сергія.

''Антитіла'' відмовили незрячому військовому, скандал прокоментував Вусик (відео)
Листування Вереса та Вусика. Джерело: Скриншот

Віталія обурила така відповідь і він записав відео, в якому поцікавився, чи насправді гурт "Антитіла" знає, про що співає, коли записує пісня подібні "Фортеці Бахмут".

Після того, як у соцмережах розгорівся скандал через цю переписку, Сергій Вусик записав відео, в якому перепросив перед військовослужбовцем Вересом.

"Я визнаю що був не правий. Я жодним чином не хотів образити чи принизити військового. Так, я не розібрався і не заглибився в те, з ким розмовляю… Відповів доволі різко", – визнав він.

Вусик додав, що трек "Фортеця Бахмут" викладений у вільний доступ для використання без будь-яких заборон.

Він запевнив, що не мав наміру ображати Вереса. "Бо сам є співавтором пісні, що написана з власного пережитого на війні, на якій я був з першого дня добровольцем, поруч з такими самими військовими, втрачаючи друзів. Ми підтримуємо поранених військових по всьому світу, та й взяли під опіку дітей загиблих наших побратимів. Антитіла завжди мали принципову громадянську позицію, і з 2014 року були поруч зі збройними силами як волонтери і як військові з 24 лютого 2022 року", – запевнив співзасновник "Антитіл".

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!