ukr
русский
Polski

3 поради, як прибрати запотівання дзеркала у ванній

Дутік Катерина

Що робити, щоб не запотівало дзеркало
Що робити, щоб не запотівало дзеркало

Дзеркало у ванній запотіває через різницю температур між гарячою водою, яка заповнює ванну або душ, та повітрям у приміщенні. У повітрі утворюється пара, яка осідає конденсатом на поверхні холодного дзеркала.

Видання Sante Plus запропонувало три способи, які допоможуть позбутися цієї проблеми. Деякі натуральні інгредієнти можуть бути корисним для зниження вологості у ванній кімнаті.

Читайте також: Як усунути неприємний запах із взуття за допомогою лимона

Оцет

Оцет є ключовим інгредієнтом зменшення процесу конденсації, що викликає туман. Його також використовують для усунення конденсату на вікнах та шибках.

Розпорошивши трохи оцту на дзеркало у ванній, ви зможете швидше позбутися конденсату. Просто наповніть розпилювач рівною кількістю води та білого оцту і добре струсіть, щоб змішати два інгредієнти.

Потім розпиліть суміш на дзеркало і протріть його чистою сухою бавовняною тканиною, ви швидко помітите, що конденсат зник.

Лимон

Якщо ви не переносите запах оцту, особливо у ванній, замініть його на лимон. Наповніть розпилювач теплою водою, а потім додайте сік двох лимонів. Розпиліть суміш і нанесіть її безпосередньо на поверхню, яка може запітніти, за допомогою тканини з бавовни або мікрофібри.

Картопля

Ця порада пригодиться не тільки для дзеркал, але і для вікон душової кабіни. Картоплю можна використовувати, зокрема, для полірування срібла та знежирення сталі.

Якщо на дзеркалах утворився конденсат, розріжте сиру картоплину навпіл і протріть дзеркало. Потім протріть тканиною, щоб видалити сліди.

Нагадаємо, що фахівці зі шкідників розповіли про речі, які стануть магнітом для молі. Але ви можете цього уникнути, знаючи кілька корисних порад.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!