ukr
русский

20 хвилин і готово: як зварити "золоте варення" з гарбуза на зиму

Билім Олена

20 хвилин і готово: як зварити 'золоте варення' з гарбуза на зиму
Скільки варити варення з гарбуза. Джерело: freepik.com

Осінь – пора смачних гарбузів, а з ними й чудова нагода приготувати ароматне варення. Ці ласощі не лише смачні, а й корисні, адже гарбуз багатий на вітаміни та мінерали. Готується таке варення дуже швидко, а результат приємно здивує навіть найвибагливіших гурманів.

Смак гарбузового варення можна варіювати за допомогою різних спецій та фруктів. Класичний варіант – з додаванням апельсина. Свіжість цитрусових чудово доповнює солодкість гарбуза, надаючи варенню приємної кислинки, пише УНІАН.

Вас також зацікавить: За рецептом бабусі: як засолити огірки на зиму, щоб вони не стали м'якими та слизькими

Простий рецепт гарбузового варення

Для приготування варення вам знадобляться: гарбуз, апельсини, цукор, лимонна кислота та улюблені спеції (кориця, гвоздика, мускатний горіх). Гарбуз та апельсини очищають і нарізають на невеликі шматочки. Потім всі інгредієнти змішують у каструлі, доводять до кипіння та варять протягом 20 хвилин.

На дві півлітрові банки варення потрібна така кількість складників:

  • гарбуз – 400 г;
  • яблука – 6 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • вода – 100 мл.

Однією з головних переваг цього рецепта є його швидкість приготування. Всього за 20 хвилин ви отримаєте ароматне і смачне варення, яке можна використовувати для приготування десертів, додавати в йогурти або просто намазувати на хліб.

Готове варення розкладають по стерилізованих банках і щільно закривають кришками. Зберігати його можна в прохолодному темному місці.

Якщо ви хочете додати варенню ще більше оригінальності, спробуйте додати в нього інші фрукти, такі як яблука, груші або сливи. Також можна експериментувати зі спеціями. Наприклад, дуже цікавий смак варенню надають імбир та кардамон.

Ще раніше ми повідомляли, як приготувати борщову заправку на зиму.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!