ukr
русский

В які дні слід замінювати постільну білизну: народні прикмети

Владислав Москаленко

В які дні слід замінювати постільну білизну: народні прикмети
Коли не слід замінювати постільну білизну. Джерело: Pexels

Протягом всієї історії наші предки глибоко вірили в уразливість людини під час сну, що змушувало їх особливо обережно ставитися до своєї постільної білизни. UAportal розповів, що згідно з народними прикметами, існують певні дні, які вважаються сприятливими для її прання.

Цікаво, що існують певні дні, в які не рекомендується міняти постільну білизну. Наприклад, вважається, що неділя приносить безсоння і нічні кошмари.

Читайте також: Чому їх не можна дарувати та губити: народні прикмети про шкарпетки

Так само несприятливою вважається п'ятниця, оскільки вона може привернути безліч дрібних проблем. Крім того, згідно з цими прикметами, слід уникати зміни постільної білизни у великі церковні свята.

Згідно з народною мудрістю, найкращим днем для зміни постільної білизни вважається субота, особливо в поєднанні з ретельним прибиранням спальні. Вважається, що така практика забезпечує постійне процвітання в родині, сприяючи міцному здоров'ю всіх її членів.

Ще один сприятливий день для зміни постільної білизни є четвер. Здійснення цієї дії має потенціал привернути удачу в життя. Однак особливо рекомендується міняти постільну білизну в Чистий четвер, безпосередньо перед Великоднем, оскільки, за повір'ям, це приносить рік наповнений щасливими подіями для всієї сім'ї.

Нагадаємо, ми розповіли про цікаві забобони про котів.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!