ukr
русский
English

Експерти пояснили, для чого класти кухонну губку для в посудомийну машинку

Билім Олена

Експерти пояснили, для чого класти кухонну губку для в посудомийну машинку
Миття посуду у посудомийці

Кухонна губка з часом стає небезпечною. Через постійний контакт з водою та залишками їжі в ній можуть розвестися небезпечні бактерії та утворитися цвіль.

Щоб не піддаватися ризику, кухонні губки треба міняти хоча б раз на тиждень. Проте, тривалість їхньої придатності можна збільшити.

Як повідомляє santeplusmag, кухонну губку можна вимити в посудомийній машині. Якщо це здається вам неочікуваним, то насправді це може бути прекрасним способом не лише очистити губку від бактерій, а й зекономити гроші.

Читайте також: Чому посудомийна машина погано миє посуд: причини та розв'язання проблеми

Оскільки багато людей в пошуках економії витрат намагаються знаходити нестандартні способи розв'язання проблем, посудомийна машина може стати вашим вірним союзником в цьому процесі. Губка, яка вбирає в себе бактерії та цвіль, може бути ефективно дезінфікована за допомогою посудомийної машини.

Щоб провести оптимальну дезінфекцію губки, просто розмістіть її серед брудного посуду в машинці та увімкніть звичайний цикл миття при 60°. Сушіння після миття також допоможе позбавити губку від залишків вологи, що сприяє розвитку мікробів.

Хоча ця практика може здаватися неординарною, вона дозволяє вам рідше купувати нові губки та в ефективний спосіб зберігати чистоту посуду. Миття посуду з губкою в посудомийній машинці також дозволить краще відмити тарілки та чашки.

Для додаткової дезінфекції рекомендується змочувати губку в оцтовій воді після кожного використання.

Таким чином, посудомийна машина стає не лише економічним варіантом, але й ефективним засобом боротьби з бактеріями та забезпеченням довговічності вашої губки для посуду.

Пропонуємо дізнатися, як усунути неприємний запах у посудомийці.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!