ukr
русский
English

Як максимізувати продуктивність у п'ятницю, щоб розпочати чудовий понеділок

Владислав Москаленко

Як максимізувати продуктивність у п'ятницю, щоб розпочати чудовий понеділок
Справи, які варто зробити в п'ятницю. Джерело: Pexels

П'ятниця – довгоочікуваний день тижня, який часто здається затяжним протягом робочого дня. Але замість того, щоб з нетерпінням чекати вихідних, ви можете використати день з максимальною користю, щоб забезпечити відмінний початок наступного тижня. UAportal розповідає, як максимізувати продуктивність у п'ятницю.

1. Встановіть важливі зв'язки

Використовуйте другу половину дня, щоб налагодити контакти з новими потенційними клієнтами або контактами. Підтримуйте розмови, розсилайте рекламні проспекти та закладайте фундамент для майбутньої співпраці. Витративши час на цю активність, ви будете з нетерпінням чекати на наступний тиждень.

2. Організовуйте та плануйте

Приділіть трохи часу, щоб спланувати весь наступний тиждень. Перегляньте свій календар, встановіть дедлайни та створіть списки справ. Встановіть нагадування на своїх пристроях, щоб не відставати від графіка.

Виконання цієї вправи допоможе очистити ваш розум від будь-яких деталей, які можуть виникнути в останню хвилину, що дозволить вам насолоджуватися розслабленими і безтурботними вихідними.

3. Розберіться з безладом

Перед початком вихідних приберіть на робочому столі. Є велика спокуса відкласти справи до понеділка, але виконання однієї важливої справи в п'ятницю не тільки принесе відчуття задоволення, але й забезпечить чистий початок наступного тижня.

4. Переробіть свій розпорядок дня

Проаналізуйте свій звичний тижневий розпорядок і визначте будь-які відволікаючі фактори або стреси, які заважають вашій продуктивності. Незалежно від того, чи це надмірне спілкування під час кава-брейків, чи витрачання часу на прокрутку неактуальних електронних листів, у п'ятницю зробіть свідоме зусилля, щоб створити нову, енергійну робочу рутину.

5. Подумайте про майбутнє

Якщо ви завершуєте робочі справи, знайдіть час, щоб поміркувати про свою кар'єру та особисті прагнення. Запишіть свої думки та роздуми, визначте, чи прямуєте ви до бажаного майбутнього. Чітко сформулюйте свої цілі та амбіції, які можуть керувати вашими діями та рішеннями на наступному тижні, або навіть надихнути вас на роздуми про нові можливості.

Читайте також: Правило 5 хвилин: Як встигати набагато більше і бути продуктивнішим

6. Здивуйте себе

Принесіть момент задоволення у своє робоче життя, сховавши в п'ятницю невелику винагороду в шухляді свого столу або в офісі. Це може бути смачний шоколад, ароматична свічка або будь-яка інша маленька поблажка, яка зробить вас щасливим. А в понеділок, коли повернетесь на роботу, знову відкрийте для себе цей приємний сюрприз.

7. Висловлюйте вдячність

Перед тим, як попрощатися з тижнем, сплануйте продуманий жест, щоб показати своє захоплення і вдячність колезі, який позитивно вплинув на робоче середовище. Підготуйте щиру подяку, принесіть невеликий букет квітів або будь-який інший прояв вашої вдячності. Вручіть його в понеділок вранці і насолоджуйтеся радістю від того, що чийсь тиждень розпочався позитивно.

Нагадаємо, ми вже писали, як легко та швидко розкрити свій потенціал.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!